Müziğin İyileştirici Gücü Trend Sohbet odalari
Müziğin İyileştirici Gücü
Müziğin iyileştirici gücünü biliyoruz. Müzik, kalbi kırık insanları yatıştırabilir, koşucuları motive edebilir ve en destansı dans partilerini başlatabilir, ancak aynı zamanda sağlığımız ve genel refahımız için bazı ciddi bilimsel faydaları vardır.
Müzik dinlemenin hafızanın işleyişini iyileştirdiği, iyileşme oranını artırdığı, egzersizlerinizi iyileştirdiği ve daha pek çok şey gösterilmiştir. Hafıza kaybı olan hastalar genellikle şarkıları ve belirli şarkı sözlerini hatırlayabilir. Doktorlar, bireylerin kayıp anıları geri almasına yardımcı olmak için genellikle müzik ve şarkı sözü hatırlamayı kullanır. Belirli müzikler, özellikle benzersiz anıları tetikleyebilir.. belirli bir zaman dilimindeki müzik, o zaman dilimindeki hatıraları tetikleyecektir. Geçmişten bir şey hatırlamak ister misiniz? O sırada dinlediğiniz şarkıları dinleyin!
Müzik ve hafıza üzerindeki etkisi bilim dünyasında hararetli bir tartışma olmuştur, ancak araştırmacıların artık müzik ve dilin işlenmesinin, özellikle bilgiyi ezberlemenin aynı beyin sistemlerinden bazılarına dayandığına dair kanıtlar var. Araştırmacılar ayrıca, gençken duyduğumuz müziğin beynimizde yetişkin olarak dinleyeceğimiz her şeyden daha büyük bir duygusal bağa sahip olduğunu gösteren kanıtlar da ortaya çıkardı. Bu müzikal nostalji fikri herkes için eğlenceli bir egzersizdir, ancak en çok bunama veya Alzheimer hastaları da dahil olmak üzere hafıza kaybı çeken insanlar için etkilidir. Müzik ve müzik eğitiminin de yaşlanan beyni koruduğu ve sağlıklı tuttuğu gösterilmiştir. Müzik sizi yalnızca “bedensel farkındalıktan”, yani egzersiz yapmanın ağrı ve sızılarından uzaklaştırmakla kalmaz, aynı zamanda sağlık üzerinde de etkisi vardır.
Müzik dinlemek beyindeki endorfinleri serbest bırakır. Endorfinler bize yüksek bir heyecan hissi verir. Endorfinler, öforik hissetmenin yanı sıra kaygıyı bastırır, ağrıyı hafifletir ve bağışıklık sistemini stabilize eder. Yüksek endorfin seviyeleri ile stresin daha az olumsuz etkisine sahibiz. Müziğinizi açmak, egzersiz sırasında harcadığınız çabayı da artırabilir.
Müzik, otomatik sinir sistemi (beyin fonksiyonu, kan basıncı ve kalp atışı) ve limbik sistem (duygular) ile bağlantılıdır.
Yavaş müzik çalındığında, vücut tepkisi de buna uyar; kalp atışı yavaşlar ve kan basıncı düşer. Bu, nefesin yavaşlamasına neden olur ve bu da boyun, omuzlar, mide ve sırttaki gerginliğin atılmasına yardımcı olur. Düzenli olarak yavaş veya sakinleştirici müzik dinlemek vücudumuzun gevşemesine yardımcı olabilir, bu da zamanla daha az ağrı ve daha hızlı iyileşme süresi anlamına gelir.
Öykü
Platon der ki; müzik evrene ruh, zihne kanat, hayal gücüne uçuş ve her şeye hayat verir. Paylaşım için çok teşekkür ederim.
Zinet
Müzik, ilham gücüne sahiptir ve aynı zamanda sağlığımızı, refahımızı artırabilecek güçlü psikolojik etkileri vardır. Müziği yalnızca eğlence aracı olarak düşünmek yerine, günlük yaşamımıza müzik katmanın bazı zihinsel faydalarını da düşünelim. Sonuç olarak daha motive, mutlu ve rahat hissettiğimizi göreceksiniz:)
MERT26
Bir milleti tutsak etmek isterseniz, onun müziğini çürütün. (Konfüçyus) Bu sözde müziğin önemi açık bir şekilde anlatılmış sanırım :) Kalemine sağlık:)
Netkeyfi Sohbet - KelebekFM Radyo Sohbet sitesi
[…] olumsuz düşünceleri bir yana bırakıp eğlenmek olacaktır..Bir önceki yazımız Müziğin İyileştirici Gücü Trend Sohbet odaları konuyu gözden geçirmenizi tavsiye […]