sohbet
radyo dinle~~KelebekFM~~
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest rss

Yalova sehrimiz ve sohbet radyo

Yalova sehrimiz ve  sohbet radyo

Yalova sehrimiz ve sohbet radyo

Yalova , 1995 yılında Hükümet’in kendi başına bir il yaptığı zamana kadar İstanbul’un bir ilçesiydi. 2020 itibariyle 262.000’den fazla nüfusa sahiptir. Yeşil yaylaları, tarım alanları ve kaplıcaları ile Anadolu’nun Marmara bölgesinde güzel bir şehirdir . Yalova kaplıcaları ve termal otelleri, Marmara Denizi’nin güneyinde , Yalova ilçesinin 11 kilometre (7 mil) güneybatısında, harika yeşil bir ortamda yer almaktadır. İstanbul – Yalova ve Bursa arasında iyi bir Devlet yolu bağlantısı vardır.- Yalova, deniz üzerinde asma köprülü yeni bir otoyol da mesafeleri kısalttı. İstanbul Yenikapı ve Pendik iskelelerinden Yalova şehir merkezine düzenli araç ve yolcu hızlı feribot seferleri kalkış noktasına göre 45-75 dakika arasında değişmektedir. Ayrıca Darıca – Eskihisar arasında sürücülerin İstanbul’a gidiş-dönüşlerini kolaylaştırmak için düzenli (daha yavaş) bir araba vapuru bağlantısı vardır.

Yalova kaplıcaları , sodyum klorür, kalsiyum sülfat ve florür bileşimine sahip doğal bir su çıkışına sahiptir. Kaynağında 57 ila 60 derece Celcius (135 Fahrenheit civarında) sıcaklık, 7,3 ila 7,6 PH oranı ve 1.435 mg/lt toplam mineral içeriği ile sular hem yıkanmaya hem de içmeye uygundur. Yalova kaplıcaları, özellikle romatizmal hastalıklar, sindirim rahatsızlıkları, nörolojik ve ürolojik rahatsızlıklar ve metabolik problemler için tedavi edici özellikleri ile bilinir.

Yalova kaplıcalarında açık ve kapalı havuzlar, Türk hamamları , masaj, su altı masajı ve içme kürleri bulunur. Kaplıcalar arasında birkaç iyi otel, tipik Türk yemekleri sunan birinci sınıf restoranlar , kafeterya, çok çekici bir park ve orman bulunmaktadır. Bu nedenle bu kaplıca alanları, yerel Türk halkı veya termal kür arayan veya keyifli vakit geçiren yabancılar için popüler bir destinasyondur.

Yalova’da görülmesi gereken en ilginç yerlerden biri “Yürüyen Köşk”tür . 1929 yılında Mustafa Kemal Atatürk’ün dileği ile yaptırılmıştır.anıtsal bir düz ağacın yanında. Ertesi yıl Atatürk köşkü ziyaret ettiğinde işçiler ağacın köşkün duvarlarına ve çatısına zarar verdiğini bu nedenle devasa dallarından birinin kesilmesi gerektiğini ifade ettiler. Atatürk bunu reddetti ve ağacı kesmek yerine köşkün “taşınmasını” emretti. Evi taşımak için bodrumun altına yerleştirilecek tramvay hatlarını kullanmak için bir plan üzerinde çalışmaya başlayan mühendisler, sonunda konağı ağaçtan 5 metre (16 feet) doğuya almayı başardılar. Bu, devasa düz ağacı ve köşkü de kurtardı. “Mooving Köşk” 2006 yılında restore edilerek müze olarak açılmıştır.

Öykü Editör 341
Cevap bırakın